Barnen som drivkraft

Mitt namn är Erik Oldin och det är jag som driver EKO Trädesign. Jag är utbildad slöjdlärare med inriktning på de hårda materialen. Jag älskar att arbeta med trä som material och att formge/designa föremål efter min egen smak. Designmässigt hämtar jag mycket inspiration från skandinavisk modernism med enkla rena linjer samtidigt som jag brinner för trä som material och de gamla hantverkstekniker som används för att bearbeta trä.

Soffan som jag byggde när vi väntade vårt första barn

Intresset för att skapa startade på allvar när jag väntade mitt första barn, det var mycket tankar och känslor som jag behövde konkretisera på något sätt. Det slutade med att jag byggde en enkel soffa med förvaring till barnrummet. Det var ett sätt att kanalisera längtan efter barnet men det väckte också något nytt. Glädjen i att arbeta med trä. Trä som material är otroligt givande för mig då det är vackert, mjukt och följsamt ibland, envist och hårt ibland och har obegränsade möjligheter. Att arbeta med trä som ett levande material ger mig hela tiden nya utmaningar och lärdomar. Att läsa träfibrerna och planera för träts naturliga rörelser kräver ständig vaksamhet och kunskaper som jag ständigt behöver utveckla.

Vissa saker skapas med barnasinnet kvar.

Miljöaspekten i företaget utgår också från mina barn. Jag tror, och hoppas, att min generation en dag ska bli ifrågasatt av våra barn där de är kritiska mot vår lathet i att ta tag i de stora miljöproblemen. Jag är absolut skyldig till denna ”lathet” och att jag startat EKO Trädesign är delvis för att jag ska kunna svara dem att jag gjorde något. Jag är medveten om att EKO Trädesign ensamt inte kan rädda klimatet men samtidigt är det iallafall något, något som i bästa fall kan skapa ringar på vattnet och få fler personer att bestämma sig för att göra något. Ingen ensam person kan rädda vårt klimat men alla kan göra enskilda insatser som bidrar på något sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close