EKO – Pennan

Under en sommarstuga i Källby hittade vi en gammal björkvril. Det är ingen som vet hur länge den legat där men förmodligen mer än 20 år. En vril är en knöl som träden skapar efter en skada. Med tanke på vrilens storlek var det många år som trädet jobbade med att reparera skadan. Nu ska vrilen bli pennor. Pennor som ska sticka ut lite från mängden och kanske vara utgångspunkten i ett samtal om hur vi blir bättre på att ta hand om jordens resurser. För precis som björken måste vi anstränga oss för att reparera skadan.

När björken skapar en vril så växer inte träfibrerna på samma sätt som i vanliga fall. Det kan göra det svårt att bygga hållbara konstruktioner av materialet men om man bara tittar på det estetiska blir det en väldigt spännande detalj. De ojämnt växande träfibrerna drar åt sig bets på olika sätt vilket gör att man kan få olika toner i en penna. Pennorna poleras och vaxas för en härligt naturlig känsla. Pennorna finns i olika färgval och med lite olika detaljer såsom touchpenna, presentask osv. Pris från 299 :-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close