EKO – Brädan

Strö är ett litet samhälle utanför Lidköping med en hel del lantbruk och öppna fält. Här sågade en lantbrukare upp några ekstockar för 10 år sedan ungefär. Dessa blev liggandes i en lada tills de plötsligt kändes i vägen. Då fick EKO trädesign tag på plankorna och dessa utgör nu underlaget för skärbrädorna.

EKO – Brädan är en ändträ-skärbräda vilket gör att produktionen blir lite mer omständlig men resultatet blir mycket bättre. En skärbräda av ändträ sliter inte på köksknivarna och får dessutom väldigt lång livslängd. Det enda man behöver göra är att torka av dem med en fuktig trasa och olja in dem med jämna mellanrum. Skärbrädorna är behandlade med paraffinolja och bivax.

EKO – Brädan tillverkas i olika storlekar, den på bilden är 28×29 cm och är den minsta storleken. Pris från 799:-

2 reaktioner till “EKO – Brädan

  1. Hej!
    Fina saker du gör. Undrar dock vad du använder för lim till skärbrädan av ändträ? Finns det miljövänliga lim som håller bra?

    Gilla

    1. Tack! Jag har tyvärr inte hittat ett riktigt bra alternativ. Använder just nu titebond 3 som är fritt från gifter och lösningsmedel med ändå vattentålig och livsmedelgodkänd. Har provat några andra men just ändträ kräver ju bra hållfasthet.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close